Babits Mihály Gimnázium 1047 Budapest, Tóth Aladár u. 16-18 tel: 2-334-536
Gólyatábor 2018
6. bejelentkezés

2018.08.29 11:40

Elérkezett a tábor utolsó napja. Reggel látszott már mindenkin, hogy mozgalmas három napon vagyunk túl. Ennek ellenére minden gólya nagy lelkesedéssel kezdte táncolni a reggeli torna évfolyamtáncát. Délelőtt volt még egy utolsó foglalkozás az osztályfőnökökkel, most pedig a sportpályán csapatokban versengenek a saját maguk által dekorált versenyautókkal, sorverseny szerűen.
Nemsokára az ebéd következik, utána vár mindenkire a bőröndje, hogy összepakoljon mindent, amit hozott magával. Délután lesz a csapatversenyek eredményhírdetése, mindenki sok-sok ajándékra számíthat a hagyományos tábori pólón túl is. Ezután el fog érkezni az a szomorú pillanat, amikor gólyáink egy utolsó pillantást vetnek a táborra, miközben elindulnak a vasútállomás felé. Vonatunk 16:06 perckor indul Velencéről, és menetrend szerint 16:49-re érkezik meg a Déli pályaudvarra (a rendezők vonata egy órával később megy majd).
Ezzel befejeződik tábori közvetítésünk, ahogy gólyáink itteni kalandjai is, de őket várja majd egy új kaland hétfőtől a gimnáziumban.

Igyekszünk, hogy a harmadik és negyedik nap képeit feltöltsük képgalériánkba, de előfordulhat, hogy ez egy-két napba még bele fog telni. Addig is türelmüket kérjük és köszönjük, hogy velünk tartottak!5. bejelentkezés

2018.08.28 22:00

Megint egy mozgalmas napon vagyunk túl. Délután a csapatoknál gyorsan eltelt az előkészületekre maradt idő. Körülbelül három órájuk volt, hogy befejezzék az előfeladatokat, így a klippet és a versenyautó dekorálását. Negyed hatkor elkezdődött a várva-várt nagyvetélkedő, ahol először gólyáink csapatonként bemutatták az elkészült klippeket. Minden csapat kitett magáért, remekművek születtek és a hangulat kitűnő volt.
Egy gyors vacsorával szakítottuk meg a játékot, amely után a program már egy hagyományos vetélkedő formáját követte. Felváltva következtek villámkérdések, főleg a kerettörténet és a gimnázium kapcsán, ill. gyakorlati feladatok. Következzen egy kis ízelítő ezekből: volt Kukacevés, ahol a Matuka padlóján elszabadult kukacokat jelképező gumicukrokat kellett egyesével megenni; Nem lát, nem hall, nem beszél, ahol egy bekötött szemű játékost irányított szóban egy csapattársa, akinek egy harmadik csapattárs mutogatta az instrukciókat, miközben ő nem szólalhatott meg, hogy így közösen kijuttassanak a parkolóházból egy eltévedt autót; Kerékcsere, ahol a kerekeket jelképező gyűrűket kellett továbbadni szájban tartott hurkapálcikákkal. Az utolsó feladat a Táncváltó volt, itt csapatonként egy 5-es és egy 9-es gólyának kellett együtt táncolnia fél percenként változó stílusú zenékre, amik között megtalálható volt balett, disco, tangó és rock is. A feladat végére az egész tábort megszállta a láz, és mindenki együtt ropta a táncot a Gangnam style-ra, fergeteges látvány volt.
Levezetésnek egy tábortűzzel fejeztük be a napot. Itt gólyák és szervezők közösen énekeltek sok-sok ismert dalt egy kis gitárkísérettel, illetve egy iskolai szerzeménnyel is megismerkedhettek, amely dalolásába gyorsan be is kapcsolódtak. De sajnos eltelt az este és eljött a takarodó, gólyáink nehezen hagyták ott a tábortüzet. Holnap vár még ránk egy programokban dús nap, így egy gyors fürdés után mindenki az ágya felé vette az irányt.
Délelőtt várhatóak majd a mai nap képei, most csak egy kis ízelítőt töltünk föl, illetve még egy bejelentkezés, mielőtt búcsút veszünk a tábortól.4. bejelentkezés

2018.08.28. 12:00

Tegnap este minden csapat épen és teljes létszámban visszaérkezett a táborba, miután sikerült kiszabadítaniuk Matukát a túlvilági autómentő, Grimbusz Maximusz, a Gonosz Búzavonó karmaiból, aki ördögi tervével kabalánk helyére akart állni.

Mai reggelünk szintén zenés ébresztővel indult, ami után a reggeli torna következett, ahol tovább gyakorolták évfolyamtáncukat a gólyák. Reggeli után ismét az osztályfőnökeikkel gyülekeztek az újoncok, és tovább ismerkedtek egymással. Fél 12kor folytatták a "talker" programot jelenlegi tanulóinkkal, akiktől további bennfentes ismereteket szerezhettek iskolánkról.
Jelenleg az ötödikesek ebédelnek, a kilencedikeseknek még egy pár percet várni kell a sorukra. Délután csapatfoglalkozásokkal folytatódik a program, ahol tovább készülnek az esti nagyvetélkedőre, de erről majd egy későbbi posztban.
Addig is ajánlom mindenki figyelmébe folyamatosan bővülő képgalériánkat, melyben már a második nap képei is elérhetőek IDE kattintva.3. bejelentkezés

2018.08.27. 20:00

BREAKING NEWS

Ismeretlen tettesek elrabolták mindenki cimbijét, a tábor kabaláját, Matukát! A szelencefürdői újságban a következő felhívás jelent meg:

"Szelencefürdő autómentő csapata szomorúan tájékoztatja a lakosságot, hogy 1,5 millió futott kilométeres korában, számos, keréken kihordott durrdefekt után, flottánk legrutinosabb tagja, Matuka nyom nélkül eltűnt.[...]"

Ezzel a hírrel kezdődött az esti program gólyáink számára. Ebből talán már minden kedves olvasó kitalálhatta, hogy az idei tábor kerettörténete a Verdák című rajzfilmeken alapulnak.

De ne is szaladjunk ennyire előre. Legutolsó bejelentkezésünkkor ott hagytuk félbe, hogy új tanulóink jelenlegi diákokkal beszélgetnek az iskoláról. Délben az ebéd következett, ami után egy rövid csendes pihenő segítette mindenki emésztését. Nem kellett sokáig várni a következő programra: miután mindenki kipihente magát, egy kis mozgás következett. Mégpedig tánc formájában, ugyanis a tegnap este már bemutatott country táncunkat tanítottuk meg újoncainknak.

Ezután agytekervényeket megmozgató program következett, folytatódtak a csapatfoglalkozások. A csapatok megkapták második és harmadik előfeladataikat a nagyvetélkedőre: minden csapatnak kell készítenie egy klippet egy megadott zeneszámra, ill. minden csapatnak ki kell dekorálnia a saját versenyautóját. Ezen feladatokra ma körülbelül két órájuk volt a csapatoknak, a holnapi nap folyamán még folytathatják majd az előkészületeket.

Délután ismét egy kis mozgás következett: a testvércsapatok közösen három különböző sportban mérkőztek meg egymással, úgymint partizán az ötödikeseknek, röplabda a kilencedikeseknek, ill. foci a két évfolyamnak vegyesen. Az épp nem játszó gólyák nagyon lelkesen, és mondhatom, óriási bedobással és hangerővel buzdították játékban lévő társaikat, a hangulat kitűnő volt.

El is érkeztünk a vacsorához, ami a szokásostól eltérően nem osztályonként, hanem csapatonként zajlott. Vacsora után lelkes "matchboxaink" Matuka felkutatására indultak a tábor környékén. Egy akadályverseny kezdődött ugyanis, ahol is mókás feladatok és egy totó kitöltése után lelhetik meg a résztvevők kabalánkat. Most érekezett be a második csapat. Minden beérkezőt pótvacsorával várunk, utána a gólyák a fürdő felé veszik az útjukat, majd a puha ágyikó várja őket, hogy kipihenhessék a mai nap fáradalmait. Valószínűleg a sok élmény ellenére se kell majd senkit sokáig altatni a mozgalmas programok után.
2. bejelentkezés

2018.08.27. 11:00

Mindannyian kellemesen elfáradtunk az első nap végére. Az esti kaszinóban nagyon sok féle izgalmas, humoros, szórakoztató játékban mérhették össze erejüket a gólyák. Hol egymással, hol a pontőrrel szemben mérköztek meg pl. ügyességi és szójátékokban. Csak pár példa a sok lehetőségből: volt villa-bowling, horgászat, Tankold meg a kocsit és twister is. A hangulat szuper volt, minden gólya kitett magáért, hogy a csapatának minél több vollárt gyűjtsön. Az est végére nagyon szép eredményeket értek el.
Negyed tíz körül fejeződtek be a játékok, utána a rendezők egy már hagyományosnak mondható, a suli különböző eseményein is sokszor felcsendülő country táncot mutattak meg az új nebulóknak. Ez után egy szintén klasszikus következett, a Fool's Garden Lemon Tree száma, melybe szinte az első pillanattól kezdve bekapcsolódott az összes gólya. Mindenki nagyon élvezte, így méltó lezárása volt ennak a kicsit hűvös, de izgalmakban és újdonságokban teli napnak.
Este tízre már minden gólya az ágyába került és elcsendesedett a tábor.

 Reggel egy sokkal kevésbé felhős napra ébredt a tábor (sőt mostanra már a nap is kisütött). 7 óra után 15 perccel szólalt meg az ébresztőként funkciónáló zene, ezután mindenki összegyűlt egy kis reggeli tornára. Ám ez nem egy szokványos reggeli torna volt, hisz rövid bemelegítés után egy úgynevezett évfolyamtáncot kezdtek betanítani a rendezők. Ez is egy hagyomány már a táborban, az elmúlt években minden évfolyamot megleptünk egy-egy ilyen tánccal.
8 órakor következett a reggeli, ami után az osztályfőnökök vették át a gólyákat, osztályonként ismerkedtek, beszélgettek. Most az általunk csak "talker"-nek nevezett program következik, ahol is az újoncok kisebb csoportokban jelenlegi diákjainkkal beszélgetnek az iskoláról.

1. bejelentkezés

2018.08.26. 20.20h
Gyorsan elltelt a mai nap. A reggeli szakadó eső Velencén már csak csepergett az első játékunk alatt, ami a szobák megismeréséért zajlott. Utána tábornyitás, majd ismerkedés osztályfőnökeinkkel volt a program.
Délután csapatokba sorolták a gólyákat, ahol diákvezetőikkel játszottak és kezdték meg a felkészülést feladataikra.
Vacsora után most Kaszinó zajlik, rengeteg játék, ahol vollárokat lehet nyerni.

Képek megtekinthetőek a Képgalériában! Folyamatosan bővül...
(Köszönjük Kovács Petinek)

A honlapot üzemelteti: Marton Sándor tanár úr
2007-2016 Babits Mihály Gimnázium
tárhelytárhely