Gólyafészek 2.

Szerző: babitstanar Közzétéve:

A varázspálcát rövid időre letéve, 12:30-kor sorakoztak fel a legszerencsésebbek, vagyis az első gólyatábori turnus az ebédhez. Az ebédlő bejáratánál maszkos őrök fertőtlenítették az udvari piszoktól már megtisztított testrészeket, majd tálca, kanál és szalvéta került a kézbe. Az ételallergiával küszködők átvehették lefóliázott, névre szóló „csomagjukat”, a többség pedig türelmesen kivárta, hogy hozzájusson a zöldborsóleveshez és a paprikáskrumplihoz, ami mellé a három nyájas konyhás még uborkát is kínált. Az epres teának éppen akkora keletje volt most is, mint a tízórainál, de szerencsére jutott belőle mindenkinek.

A délután első órája az osztályfőnököké volt, akik az iskolaudvaron tyúkanyóként gyűjtötték maguk köré a diákokat, s ezzel esélyt adtak az első benyomások megszerzésére. Előkerült a labda, és minden olyan eszköz, mely játékos formában segítette az ismerkedést. Közben a kék, a piros, a sárga, a lila, a barna, a zöld, a narancs és a szürke süvegek alatt, egyénileg szőtték szigorúan titkos terveiket a Trimágus Tusa főszereplői, segítőik ügyességében és kitartásában reménykedve. A szervezők ezalatt azt a harminc állomásos játékot készítették elő, ahol nem babra megy a játék, hanem galleonra. Minden gólya kap egy induló tőkét, amit az egyes állomásokon sikeresen kivitelezett feladatok megoldásával szaporíthat – jó esetben. Előfordulhat azonban az is, hogy megcsappan a pénze és a maradékból kell gazdálkodnia. A Confringo vagyis Robbantó bűbáj tétje például legalább 1, legfeljebb 3 galleon. A versenyző feladata az, hogy a csőből kiguruló drazséra a kijelölt területen rácsapjon és azt szét is törje. A játékosnak összesen öt próbálkozása van. Két találat esetén visszanyeri a tétet, három vagy négy találattal megduplázza, telitalálattal pedig megtriplázza.

Harry Potter-kötetek, dobókockák, franciakártya, ugrókötél, műanyagpohár, Activity-kártyák, sőt még kockacukor is szerepel a tanári kelléklistán, nem beszélve a kontextusba helyezett elnevezésekről: a Süvegre kocka, a Pofix, a Defodio, a Locomotor vagy a Speed csak néhány a sok közül. Hogyan tartsuk a levegőben a labdát? Hogyan helyezkedjünk csataszimulációban? Mit tegyünk, ha nyelvragasztó átok ül rajtunk, mégis át kell adnunk egy fontos információt? Hiába, sok mindent kell még kipróbálni és megtanulni, de nincs lehetetlen! – vallják a Gólyafészek lakói.

Kategóriák: gólyafészek