Nemzetközi kapcsolatok

Mi az ESN? Hasznos tudnivalók a projektek alatt olvashatóak. A térképen zöld ikon mutatja a jelenlegi, piros a korábbi ESN projekt helyszíneket.
(A térképet folyamatosan bővítjük a korábbi projektekkel. A helyszíneket mutató ikonokra kattintva a megjelennek a projektek linkjei. A térkép fejlécének bal szélén található ikonnal megjeleníthető a projekt lista.)

2024 szeptember Németország

Isztambul 2024 – Beszámoló

2024 május Lengyelország

2024 március Törökország 2. – sürgős

2024 március Törökország 1. – sürgős

2024 április Lengyelország

2024 április Hollandia

2024 május Franciaország

2024 június Spanyolország

2024 március Portugália – lejárt
Open Air Activities projekt itt olvasható.

2024. áprilisi Portugália – lejárt
Portugália Blue Week projekt itt olvasható.

Portugáliai beszámoló itt olvasható:

Spanyolországi beszámoló itt olvasható :

Hollandiai beszámoló itt olvasható:

Franciaországi beszámoló itt olvasható:

2023 április – Öt napos projekt Budapesten

Jermendi Andrea és Wiedemann Krisztina tanárnők beszámolója az áprilisi ESN projektről

A lapon lejjebb részletes leírás található a szervezet felépítéséről, munkájáról.

Mi az ESN?
Az European School Network (ESN) egy országokon és kultúrákon felül álló szervezet, amely személyes kapcsolatokon keresztül, az összetartozás és a kölcsönös elfogadás jegyében, az oktatás színvonalának emelése mellett kötelezte el magát. Egy olyan fórum, amely Európa kulturális sokszínűségét értéknek tekinti és a nemzetek békés egymás mellett élésének talaján középiskolák között teremt kapcsolatot diák- és tanárcserék révén. Az ESN hivatalos nyelve az angol.

Az iskolahálózat jelenleg 11 ország 24 középiskoláját köti össze. Az Újpesti Babits Mihály Gimnázium az alapítók egyikeként 17 éve aktív tagja a szervezetnek, s Magyarországot egyedüliként képviseli. A gondosan kiválasztott tagiskolák vezetői és ESN-koordinátor tanárai személyes ismeretségben állnak egymással, s elkötelezetten segítik diákjaikat abban, hogy a külföldi partnerség révén nagyobb jártasságra tegyenek szert a társas viselkedésben, tapasztalatokat szerezzenek az interkulturális kommunikációban és tökéletesítsék nyelvtudásukat.

„Bárki, aki részt vesz akár egy konferencián, akár egy projekten, akár csak egy egyszerű diákcserén, gazdagabb lesz tőle. Az a hozzáállás és világszemlélet, amit az ESN képvisel, példaértékű. Egy olyan világban, ahol rengeteg személyes és globális problémával kell megküzdenünk, elmondhatatlanul nagy szükség van valakire vagy valamire, amire számíthatunk, amire támaszkodhatunk. Minden évben elhangzik többször, hogy az ESN olyan, mint egy nagy család. Nagyon örülünk, hogy az Újpesti Babits Mihály Gimnázium tagja ennek a nemzetközi családnak és reméljük ez még sok-sok éven keresztül így is fog maradni.”

(Somodiné Nagy Ilona, az ESN egyik alapítótagja)

Az ESN hivatalos, angol nyelvű honlapja:

https://www.esnetwork.eu/

1. Hogyan csatlakozzunk egy ESN-projekthez?

2. ESN selfie – új

3. ESN szerződés cserediáksághoz

4. ESN: a múlt (ez egy PDF file képekkel, számadatokkal)