Babits Kupa

Idén magyarból, matematikából, angol nyelvből, természettudományokból és informatikából online csapatversenyt hirdetünk.

Minden tantárgyból 3 fős csapatok indulását várjuk.

Angol nyelvből a csapatok feladata az lesz, hogy egy általunk kijelölt filmsorozat néhány epizódjáról egy kettő perces trailert készítsenek angol nyelven. Erre 10 napjuk lesz. A nevezés lezárultakor kapják meg a részletes feladatot az általuk megadott elektronikus címre és a megoldást is így kell beküldeniük.

Magyar nyelv és irodalomból november 10-én, kedden 15 órakor kapják meg a csapatok az elektronikus feladatlapot, amit azonnal kell megoldaniuk. 50 perc áll majd rendelkezésre a feladatlap kitöltésére és visszaküldésére. Játékos nyelvi feladatok mellett egy rövid versátirat elkészítése lesz a feladat.

Matematikából a feladatsor megoldása ugyancsak elektronikusan történik. Tesztválaszok és rövid válaszok leszenek a beküldendő elektronikus feladatlapon és hasonló lesz a biológiából, kémiából és fizikából összeálló természettudományi feladatlap elvárása is.

A matematika feladatlapot november 10-én, kedden 15 órakor, a magyarral párhuzamosan kapják meg a csapatok és itt is 50 percük lesz, míg a természettudományi verseny 16 óra 10 perckor kezdődik és erre is 50 perc lesz.

A Babits kupa keretében, idén először, meghirdetjük a “Ki lesz a netmester?” vetélkedőt. Három fős csapatok jelentkezését várjuk, akik megmutathatják, mennyire járatosak az interneten, hogyan tudnak megtalálni tényeket, információkat a világhálón. A csapatoknak minden leleményességükre szükségük lesz, hogy internetes kereső szolgáltatásokkal választ találjanak a kérdésekre. A verseny időpontja november 11., szerda 15 órai kezdettel és kb. egy óra lesz a játékidő.

A részvétel feltételei: Minden csapatnak szüksége lesz egy google elektronikus címre. Minden csapatnak ennek megfelelően kell kitöltenie az elektronikus nevezést és visszaküldeni azt november 4-ig. Egy iskolából tantárgyanként több csapat is indulhat.

A nevezést az alábbi linkre kattintva tehetik meg:

http://bit.ly/babitskupa2020