Gólyafészek 2.

Szerző: Vindics Dóra Közzétéve:

Nyolc törzs egy kőért

A gólyák, akik mostanra kalandorokká értek, a játék ígérete szerint maguk mögött hagyták a Babits-gimnázium udvarán a világot. Kalandorrá avatásuk során tisztába kerültek a játékszabályokkal, különösképp azzal, hogy elszántságot kell tanúsítaniuk vasárnap estig, hisz játszani csak a befejezés reményében lehet.

Nigel felbukkanásával már biztosra vehette mindenki, hogy jó helyen jár. A videójáték beépített karaktereként, Nigel nagy-nagy tisztelettel üdvözölte a résztvevőket, és felvértezte őket a részvételhez nélkülözhetetlen tudnivalókkal. Eszerint Jumanji Birodalmában nyolc ősi törzs él évezredek óta békében, melynek megkötésében az Összetartás köve segítette a vezetőket. A követ ─ és egyben a béke szellemét is ─ a Jaguár Szentélyben őrzik a Kezdetek óta. Azonban minden, ami fontos, veszélybe került a dzsungelben Van Pelt professzor megjelenésével, akit hosszú-hosszú időn át egyedül a kő megszerzése vezérelt. Ma káosz van Jumanji-ban, mert a professzor erőfeszítéseit siker koronázta, s  az ékkő az ő birtokába került.

Az ékkő hiányában a nyolc törzs egymás ellen acsarkodik, a béke a múlt homályába vész. A vészterhes időszaknak akkor lehet vége, ha a kő visszakerül a helyére, s a törzsek ismét barátságban és együttműködésben élhetnek egymás mellett. Mivel a szükség nagy úr, a törzsek vezetői már készen állnak a nagy megmérettetésre, arra, hogy visszaszerezzék a becses kincset, az Összetartás kövét. A Hóbaglyok, a Tigrisek, a Leopárdok, az Alligátorok, a Pumák, a Pythonok, a Mókusok és a Vizilovak rövidesen odaállnak a rajthoz, hogy szinteket lépve küzdhessenek az ügyért. Ám mivel nincsenek elegen, küldetésük csak akkor vezethet sikerre, ha még gyűjtenek maguk köré vállalkozó szellemű kalandorokat. Jumanji szellemének választása a gólyákra esett, akik útmutatásként – egy távcső és egy karszalag kíséretében ─ az alábbi sorokat kapták kézhez:

„Jegyezzétek meg, hogy mi a dolgotok, e versből kitűnik.
Ha helyén a kő, az átok megszűnik.
E játékban az életetek a tét,
tehát mentsétek meg Jumanjit
és mondjátok ki nevét!”

Kategóriák: gólyafészek