Gólyafészek 4.

Szerző: Vindics Dóra Közzétéve:

Anna, Benjámin, Gabi és Saci: csakúgy röpködtek a nevek ma délután. Jumanji átmeneti békéjét semmi sem zavarta meg. Az agytekervények nagyobb mozgásban voltak mint a lábak, az új osztályok osztályfőnökei ugyanis masszív memóriajátékokkal terhelték a Babits-al ismerkedő gólyákat. Őszinte Szonja, sportos Kornél, lojális Zsombor és a többiek fáradhatatlanul koncentráltak arra, hogy leendő osztálytársaikról minél többet tudjanak meg. Helyzetük csak súlyosbodott az idő előre haladtával, amikor színekkel is elkülönített csapataikba visszarendeződve kellett bedobniuk legjobb ötleteiket arra nézve, hogy hogyan léphetnének az ékkő keresése közben a következő szintre.

Egy-két szalámis zsömle és a mellé kínált paprika és paradicsom nagy népszerűségnek örvendett 4 óra körül, amikor a programszervezők az udvaron előkészítették a kaszinó kellékeit. A gólyák játékpénzhez jutottak, s a kaszinó állomásain akár meg is duplázhatták induló tőkéjüket a különböző feladatok sikeres teljesítése nyomán. Akit a szerencse kísért, megtalálta a pirosat a trükkösen megkevert kártyalapok között vagy képes volt féllábon végig ugrálni a földre helyezett hullahopp karikák alkotta hatalmas kört vagy éppen tornyot döntött le egy dobással.

A közös country tanulás újra felpezsdítette a hangulatot, majd egy váratlan fordulattal egy dzsip vágódott be az udvarra, s a benne ülő sofőr elragadta a gonosz professzort. De vajon, hogy folytatódik a történet? Holnap kiderül…

Kategóriák: gólyafészek