Gólyafészek 9.

Marsalko Dávid is nagy lelkesedéssel tapsolt volna a Szívedből minden kell élő klipbemutatóján, a Gólyafészek vasárnap esti fináléjában, ahol a Szárnyas Vízilovak vállalták, hogy életre keltik a szerelmes, életigenlő dalt a tornacsarnokban. Mozgalmas koreográfiát láttunk és találó jelképeket az „egészen élés” jegyében. „Mert félig nem élet az élet már rég, A szív mit ér, ha félig ég?”

Az Irie Maffia két dallal dobta fel a csapatverseny hangulatát: a Kell egy ház a Tüzes Tigrisek indulója lett, a Pont olyan mint rég pedig az Aranyfogú Alligátorokat fogta meg. Előbbiek igazi varázslókként jelenítették meg a homokot, a tengerpartot, a fűszoknyákat és -kunyhókat; a hullámzó vizet a hurkapálcákon lobogó kék krepp papír helyettesítette. Az Alligátorok a dalszöveghez hűen a kilencvenes évek hangulatát teremtették újra tv-képernyő méretű kazettás magnókkal és a legendás MTV-vel, a korszakot meghatározó Music Television megjelenítésével. A Pokoli Pumák a mindössze három évvel ezelőtt alakult alternatív rock együttes, a Carson Coma világába élték bele magukat, hogy sok-sok pozitív energiát közvetíthessenek a táborlakóknak a Kék hullám kemping című dallal. Lelle, Füred, Szárszó és Szemes, egy kartonpapíros vitorlás és egy úszógumi kiemelt hangsúlyt kapott a Zöldek klipjében. A Mániákus Mókusok, fajukra nem éppen jellemző módon kifeküdtek a strandra a Bagossy testvérek segítségével és – nem mellékesen – egy rendkívül összeszedett klippel lepték meg a közönséget, melyben könnyedén íveltek át egy évtizedet. A kulisszát egy tökéletesen megfestett városrészlet jelentette, a fekete felleg pedig görkorin érkezett.

Az elekronikus tánczenék, a hip-hop és a rock elemei ötvöződtek a Végtelenben, s kiderült az is, mit jelent a „belédbolondultam” kifejezés. A narancsszínű Veszedelmes Leopárdok klippjében ─ a Kelemen Kabátban után szabadon ─, mágnes jelenítette meg a vonzalmat, s a Dunakanyar vidékének királya sem hiányzott. Igazi hősökké lettek a Kékek, vagyis a Kék-tavi pitonok, akik előadásukkal nem ejtettek csorbát a Honey Beast jó hírén, sőt tovább öregbítették azt. Mi több, a meglepődött zsűri egy meghívót is kapott tőlük, mely a klippbeli piton pár esküvőjére szólt. Végül a Fehérek Magyarországot köszöntötték a Punnany Massif Élvezd című dalával, ötletes kellékekkel – kalapos lázmérőkkel és zászlókkal. Ezzel valamennyi csapat megugrotta az ötödik szintet is.

Jumanji békéje a tábor végére helyreállt: minden egyes gólya hozzájárult az Összetartás Kövének visszaszerzéséhez és visszahelyezéséhez, s a verseny során páratlan ügyességről és kitartásról tettek tanúbizonyságot az Újpesti Babits Mihály Gimnázium különbejáratú dzsungelében. Ezt tolmácsolták a Gólyafészek szervezői, akik oklevéllel, kitűzővel és Jumanji-karszalagokkal örvendeztették meg a friss Babits-osokat. Az élen a Kékek, a Pirosak és a Fehérek végeztek, de torta mindenkinek járt.