ESN dalprojekt a békéért

Szerző: Marton Sándor Közzétéve:

A béke és az összefogás jegyében, az igaz barátság erejéről szólt a dal abban a napokban zárult nemzetközi online projektben, amelyben nyolc Babits-os diák is megcsillogtatta énektudását.


Az amerikai Carole King Grammy-díjas szerzeménye, amelyet elsőként a gitáros-énekes James Taylor vitt sikerre 1971-ben most diákok és tanárok előadásában szólalhatott meg a European School Network (ESN) égisze alatt.

A You’ve Got A Friend átdolgozását és előadását az ESN egyik olaszországi partneriskolája, a Serafino Riva kezdeményezte 2021. decemberében ‵Peace of Music′ címmel. Az online egyeztetések és a közös gyakorlás hónapokig tartott Jermendi Andrea tanárnő koordinálása és Csóka Beáta tanárnő szakmai segítsége mellett. A zenei
programban zömmel a 7. a osztályba járó diákok vettek részt, név szerint Bagota Gréta és Gergő, Bodgál Ninetta, Borhy Péter, Borszéki Réka és Tószegi Levente, de örömmel csatlakozott Molnár Katalin a 9. d és Madarász Evelin a 10. b osztályokból is.
A közös munka eredménye az alábbi linken látható és hallható:

  • Az ESN = European School Network egy európai iskolai hálózat, amelynek a Babits Mihály Gimnázium is tagja. Amellett, hogy lehetőséget teremt cserekapcsolatok kialakítására, különböző projekteket határoz meg, amelyet közösen valósítanak meg a diákok és tanárok egy-egy helyszínen. A COVID2019 előtt rendszeresen szerveztek nyári tábort Magyarországon, segítő feladatokat végezve ( pl. napközis tábor segítése…). Iskolai kiállításunkon ez a tabló igyekszik egy kicsit bemutatni: