Gólyafészek 6.

Szerző: Vindics Dóra Közzétéve:

Klippes újdonságok

A tegnapi paprikáskrumpli után ma délben gulyáslevest fogyasztottak a csokigyári kaland részesei. A nyalánkság a kakaós cukor képében érkezett, előfordulási helye pedig a tejbegríz teteje volt. Éva néni a konyhán elkalauzolta a bizonytalankodókat és még a késve érkezőknek is adott enni. Szarka Edina tanárnő vezényelte le ezt az ebéd menetet is, külön ügyelve a különböző ételekre allergiás gólyák menüjére. A nagy melegben aztán az árnyékot kereste mindenki, a sárgák, a pirosak, a kékek, a fehérek, a zöldek, a barnák, a narancsok és a lilák úgy olvadoztak pártfogoltjaikkal, mint a napon felejtett belga csoki.

Az umpa-lumpák közben hírül hozták, hogy az osztályfoglalkozásokon már nagy tervek készülnek a holnapi fináléra. Valamennyi csapat egy saját videoklippel fogja emlékezetessé tenni a napot, melynek történetét, hangulati és látványelemeit be is kell mutatni. A szigorú zsűri azokból az osztályfőnökökből tevődik össze, akik új, bejövő osztályt visznek szeptember elsejétől. Lunczer Ildikó az 5. a, Ajtonyné Firtos Erzsébet az 5. b, Papné Honti Mária a 9. c, Balázs-Szakmári Csilla pedig a 9. d osztályfőnökeként lesz érintett a holnapi zenés klipbemutatón.  Unatkozni senki sem fog, amiről a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma a Honeybeast vagy a Follow the Flow gondoskodik – persze, csak felvételről. De a zenészek ezúttal nem is fognak hiányozni, hisz a hangsúly az élő produkción lesz. Holnap kiderül, hogy mit tudtak kezdeni a gólyaklippesek és színésztanoncok mondjuk a Balatonnal, az Osztálytalálkozóval, a Legnagyobb hőssel vagy a Nem tudja senki-vel.

Klip ugyan nem készül belőle, Gólyatábor a Babits-ban nem múlhat el Cotton-Eye Joe nélkül. Igen, arról a Cotton-Eye Joe-ról van szó, aki megmentette a Rednex énekesét a házasságtól. Vagy lehet, hogy valójában csak keresztülhúzta a számításait? Ezt már nem fogjuk megtudni. Egy biztos, a Rednex világslágere és a hozzá kapcsolódó tánclépések végérvényesen összeforrtak a Babits-gimnáziummal. A legjobb táncosok ma délután ezt tanítgatták nagy türelemmel az újonnan érkezetteknek. Aztán Balázs Gábor tanár úr pörgette fel az eseményeket egy csapat-kvízzel, amiben a fehérek különösen ügyesnek bizonyultak.

Kategóriák: gólyafészek