2024 április – Lengyelország

Eco-Xperience Lengyelországban!

Öt év után újra megrendezi az ESN lengyel tagiskolája, a Bednaarska Schools az Eco-Xperience nevű projektet! A 2024. április 21-27. között tartandó izgalmas, természetközeli program célja, hogy a résztvevők feltárják a Knyszynska erdő biológiai sokszínűségét, illetve belekóstoljanak a nomád, erdei életbe. Lengyelország észak-keleti részén, a Podlasie tartományban, Varsótól 250 km-re fekszik a Knyszynska erdő; a résztvevők vonattal jutnak majd el a helyszínre diákpartnereikkel együtt. A szállásul szolgáló menedékhelyen minimális a komfortfokozat: nincs folyóvíz, sem Wi-Fi, van viszont egy kút és egy csűr – utóbbi alvásra is alkalmas.

A szervezők összesen 10 külföldi diákot vonnak be az Eco-Xperience nevű projektbe. Te is egy lehetsz közülük, amennyiben szereted a természetet, a hosszú sétákat, és persze a kihívásokat. Az angol nyelv B2-es szintű ismerete szintén elvárás! A jelentkezéshez pályázni kell. Túljelentkezés esetén meghallgatást tartunk és kikérjük angoltanáraitok és az osztályfőnökötök véleményét is. Sikeres pályázás és befogadás esetén a lengyel partneriskola diák partnert választ számodra; az oda- és visszaút költségét pedig Te fedezed. Szintén számolni kell egy 40 eurós vonatköltséggel is.

Vigyázat! Csak akkor pályázz, ha nincs kötelező iskolai elfoglaltságod a 2024. április 20 ─ április 28. közötti időszakban!

–  Hogyan jelentkezhetsz?

–  Pályázatot kell írnod.

–  Mi kell hozzá?

  1.  Minimum 4,2-es félévi tanulmányi átlag

  2. Egy gondosan megírt bemutatkozás (ESN selfie), ami az iskola weblapjáról tölthető le.

  Elérési út: Iskolánkról → Nemzetközi kapcsolatok

  3.  Az ESN nevű szervezet megismerése innen: https://www.esnetwork.eu/

  4.  Informálódás két témában (a meghallgatáson ezekből kérdezünk Benneteket):

a., Lengyelország – adatok, jellegzetességek

b., Biodiverzitás

–  Mi a pályázat leadásának határideje?

–  2024. február 14., szerda

–  Kinek és hogyan kell elküldeni a pályázatot?

–  Jermendi Andrea vagy Wiedemann Krisztina tanárnőnek e-mailben az alábbi címeken:

         jermendia@babits.hu vagy wiedemannk@babits.hu