2024 március Portugália – Open Air Activities

ESN-projekt Portugáliában

Sportos diákok jelentkezését várjuk az Open Air Activities programra!

Különleges állat- és növényvilágán kívül a portugáliai Setúbali-öböl a világ legszebb tengeri öbleinek listáján is szerepel, a kanadai Fundy vagy az amerikai San Francisco Bay társaságában. Ez a különleges természeti érték több nemzetközi szervezet és természetesen a portugál állam oltalmát is élvezi. Az öböl kiépített tengerpartja szintén híres, hisz vízisportok tömkelegét kínálja az odalátogatók számára. A mellett, hogy 2006 óta nyílt vízi úszómaratonokat rendeznek itt, lehet vízisíelni, búvárkodni, szörfözni vagy éppen Sup-pal felderíteni a környéket.

A portugáliai Setúbal nevű városkában 2024. március 18. és 22. között rendezik meg Open Air Activities címmel a sportprojekt hetet, ahová összesen 24 külföldi diák érkezését várják. Te is egy lehetsz a szerencsések közül, amennyiben 15-18 éves vagy, szereted a sportos, aktív életmódot és B2-es szinten beszéled az angol nyelvet!

A jelentkezéshez pályázni kell. A portugál fogadófélhez (Escola Secundária D. João II., Setúbal) maximum három diák pályázatát tudjuk elküldeni. Ha túljelentkezés lesz, meghallgatást tartunk és kikérjük angoltanáraitok és az osztályfőnökötök véleményét. Sikeres pályázás és befogadás esetén a portugál iskola diák partnert választ számodra és annak családjánál helyez el; az oda- és visszaút költségét pedig Te fedezed. Szintén kalkulálnod kell egy 40 eurós költséggel, amiből egy kirándulás költségeit fedezik majd a szervezők.

Vigyázat! Csak akkor pályázz, ha nincs kötelező iskolai programod (pl. vizsga) a március 17-23. közé eső időszakban.

–  Hogyan jelentkezhetsz?

–  Pályázatot kell írnod.

–  Mi kell hozzá?

–  1. Minimum 4,2-es félévi tanulmányi átlag

2. Egy gondosan megírt bemutatkozás (ESN selfie), ami az iskola weblapjáról tölthető le. Elérési út: Iskolánkról → Nemzetközi kapcsolatok

  3.  Az ESN nevű szervezet megismerése innen: https://www.esnetwork.eu/

  4.  Informálódás két témában:

a., vízi sportok (általános ismeretek)

b., Setúbal (a vendéglátó város fekvése, lakossága, látnivalói)

–  Mi a pályázat leadásának határideje?

–  2024. január 15., kedd

–  Kinek és hogyan kell elküldeni a pályázatot?

–  Jermendi Andrea vagy Wiedemann Krisztina tanárnőnek e-mailben az alábbi címeken

         jermendia@babits.hu vagy wiedemannk@babits.hu