2024 március – Törökország

ESN projekt Törökországban – Gender Equality

A gondolatébresztő, komoly témák ─ feminizmus, társadalmi mozgalmak, nemek közti bérszakadék, az oktatás szerepe, stb. ─ és a török kultúra és gasztronómia iránt érdeklődő diákok jelentkezését várjuk a „Gender Equality” elnevezésű török projektre.

Az isztambuli patrneriskoláink egyike 2024. március 18. és 22. között rendezi meg éves projektjét, mely nagyon komoly témákat érint és éppen ezért igazán izgalmasnak mutatkozik. A műhelyfoglalkozásokon a nemek közti egyenlőség és egyenlőtlenség különböző nézőpontjait és vetületeit fogják a résztvevők megvitatni gondolatébresztő beszélgetések során, de természetesen lesz lehetőség megismerkedni Isztambullal is ─ kötetlenebb formában.

A messze földön híres török konyha finomságait is lesz lehetőség megkóstolni. A fogadócsaládod minden bizonnyal feltálalja majd a pilafat, a böreket vagy a künefét. Kihagyhatatlanok!

A szervezők összesen 20 külföldi diák érkezését várják. Te is egy lehetsz közülük, amennyiben 15-17 éves vagy, és kedved van felelősen gondolkodó fiatalokkal komoly témákról kulturáltan beszélgetni ─ egymás véleményének tiszteletben tartása mellett. Ehhez az angol nyelv B2-es szintű ismerete elvárás!

A jelentkezéshez pályázni kell. A török fogadófélhez (Istek Belde Okullari, Isztambul) 2-3 diák pályázatát tudjuk elküldeni. Túljelentkezés esetén meghallgatást tartunk és kikérjük angoltanáraitok és az osztályfőnökötök véleményét is. Sikeres pályázás és befogadás esetén a török partneriskola diák partnert választ számodra és annak családjánál helyez el; az oda- és visszaút költségét pedig Te fedezed.

Vigyázat! Csak akkor pályázz, ha nincs kötelező iskolai elfoglaltságod a március 16-23. közötti időszakban (ezek az kiutazás és a visszaút időpontjai).

–  Hogyan jelentkezhetsz?

–  Pályázatot kell írnod.

–  Mi kell hozzá?

  1.  Minimum 4,2-es félévi tanulmányi átlag

  2. Egy gondosan megírt bemutatkozás (ESN selfie), ami az iskola weblapjáról tölthető le.

  Elérési út: Iskolánkról → Nemzetközi kapcsolatok

  3.  Az ESN nevű szervezet megismerése innen: https://www.esnetwork.eu/

  4.  Informálódás két témában (a meghallgatáson ezekből kérdezünk Benneteket):

a., Érdekességek a török kultúráról

b., Isztambul (a vendéglátó város fekvése, lakossága, látnivalói)

–  Mi a pályázat leadásának határideje?

–  2024. február 5., hétfő

–  Kinek és hogyan kell elküldeni a pályázatot?

–  Jermendi Andrea vagy Wiedemann Krisztina tanárnőnek e-mailben az alábbi címeken:

         jermendia@babits.hu vagy wiedemannk@babits.hu