2024 március Törökország

ESN projekt Törökországban – Drama Fair

A színjátszás, a török kultúra és gasztronómia iránt érdeklődő diákok jelentkezését várjuk a “Drama Fair” elnevezésű török projektre.

Az isztambuli patrneriskoláink egyike 2024. március 18. és 22. között rendezi meg éves projektjét, mely nagyon izgalmasnak mutatkozik. A dráma műhelyfoglalkozásokon túl a résztvevők saját színdarabot fognak írni és előadni, de természetesen az iskola falain kívül is lesz lehetőség megismerkedni Törökország egyik legizgalmasabb és legnépesebb városával, Isztambullal.

A török konyha nagyszerűsége a friss hozzávalókban, a gondos elkészítésben és a harmonikus ízvilágban rejlik. A házigazdák gondoskodni fognak róla, hogy ti is megtapasztaljátok, hogy ez az állítás mennyire igaz.

A szervezők összesen 20 külföldi diák érkezését várják. Te is egy lehetsz közülük, amennyiben 15-17 éves vagy, és szeretnéd kipróbálni magad a színjátszás világában, illetve a török kultúra megismerése a célod. Az angol nyelv B2-es szintű ismerete szintén elvárás!

A jelentkezéshez pályázni kell. A török fogadófélhez (Istek Atanur Oguz Okullari, Isztambul) 3-4 diák pályázatát tudjuk elküldeni. Túljelentkezés esetén meghallgatást tartunk és kikérjük angoltanáraitok és az osztályfőnökötök véleményét is. Sikeres pályázás és befogadás esetén a török partneriskola diák partnert választ számodra és annak családjánál helyez el; az oda- és visszaút költségét pedig Te fedezed.

Vigyázat! Csak akkor pályázz, ha nincs kötelező iskolai elfoglaltságod a március 16-23. közötti időszakban (ezek az kiutazás és a visszaút időpontjai).

–  Hogyan jelentkezhetsz?

–  Pályázatot kell írnod.

–  Mi kell hozzá?

  1.  Minimum 4,2-es félévi tanulmányi átlag

  2. Egy gondosan megírt bemutatkozás (ESN selfie), ami az iskola weblapjáról tölthető le.

  Elérési út: Iskolánkról → Nemzetközi kapcsolatok

  3.  Az ESN nevű szervezet megismerése innen: https://www.esnetwork.eu/

  4.  Informálódás két témában (a meghallgatáson ezekből kérdezünk Benneteket):

a., Érdekességek a török kultúráról

b., Isztambul (a vendéglátó város fekvése, lakossága, látnivalói)

–  Mi a pályázat leadásának határideje?

–  2024. február 5., hétfő

–  Kinek és hogyan kell elküldeni a pályázatot?

–  Jermendi Andrea vagy Wiedemann Krisztina tanárnőnek e-mailben az alábbi címeken:

         jermendia@babits.hu vagy wiedemannk@babits.hu