Érettségi

Kedves Érettségizők!

Május 6-án megkezdődnek számotokra az érettségi vizsgák.

Ezek időpontjait megtaláljátok a „Vizsgabehívó”-n. Az első héten (magyar, matek, töri, angol, német írásbelik) a vizsgák 9 órakor kezdődnek.

A vizsga kezdete előtt fél órával meg kell jelenni a helyszínén. Felhívjuk a figyelmeteket, hogy késve az írásbeli vizsgára nem mehettek be, különösen figyeljetek az emeltszintű helyszínekre, ahová a közlekedés tervezése nem rutinszerű.

A középszinten vizsgázók az első héten (május 6-7-8-9-10) 8:30-kor találkoznak az aulában, ünnepi öltözetben.

Személyi igazolványt (és nem diákigazolványt), valamint a vizsgabehívót minden vizsgára hozd/vidd magaddal, emelt szinten ez különösen fontos!!!

Minden tárgyból a vizsgához szükséges felszerelést, segédeszközöket vigyétek magatokkal (íróeszközök, számológép-amely szöveg tárolására nem alkalmas, függvénytáblázat, térkép stb.)

Mobiltelefont, okosórát az érettségi vizsga teljes időtartama alatt csak kikapcsolt állapotban lehet tartanai, amelyet a vizsga megkezdése előtt, kikapcsolt állapotban feltétlenül adjatok át a felügyelő tanárnak! A mobiltelefon tartása is szabálytalanságnak számít! Érdemes minden vizsgára 2 db kék színnel író tollat magatokkal vinni! Ceruzával nem írhattok, legfeljebb az ábrákat rajzolhatjátok azzal. Az írásbeli vizsgán kizárólag a feladatlapon és az iskola által biztosított, pecséttel ellátott papíron dolgozhattok, és az írásbeli végén minden papírt be kell adnotok. Szövegjavítót nem használhattok, a hibás részt át kell húzni, de az utána már nem értékelhető. (Csak azt húzzátok ki, amit biztosan nem akartok, hogy értékeljenek.)

Ajánlott innivaló, kevés ennivaló, olyan csomagolásban, ami másokat nem zavar.

FONTOS! Ha az emelt szintű írásbeli közben technikai probléma adódik, zavaró körülmény lép fel, akkor ezt az írásbeli vizsga befejezése után 2 órán belül írásban az adott intézményben kell jelezni! Nem a Babitsban és nem az Oktatási Hivatalnál.

A vizsga lebonyolításával kapcsolatban a felügyelő tanárok adnak közvetlen utasítást a vizsga előtt, közben és után.

Sok sikert kívánunk minden vizsgázónak.